terapia

Olet ehkä jo kauan voinut huonosti, ymmärtämättä miksi. Olet ehkä hiljattain kokenut elämässäsi kriisin, elät väkivaltaisessa suhteessa tai seisot vaikeiden valintojen edessä. Ehkä asiat vaikuttavat olevan ulkoisesti "kunnossa", mutta jokin puuttuu elämässäsi. Tiedät ehkä jopa mikä elämässä "mättää" mutta et kuinka pääsisit eteenpäin. Voit mielestäsi suhteellisen hyvin, mutta haluat syventää itsetuntemustasi, parantaa ihmissuhteitasi ja kasvaa ihmisenä.

Oletko koskaan harkinnut psykoterapiaa tai keskusteluterapiaa? Mikä on estänyt sinua hakeutumasta terapiaan? Onko tuntunut liian haastavalta löytää sopiva terapeutti? Oletko kokenut ettei terapia ole sinua varten, että sinun on pärjättävä yksin tai ystävän tai perheenjäsenen avulla?

On paljon sellaisia haasteita ja tilanteita, jotka kaipaavat muuta kuin sympaattisen kuuntelijan tai olkapään, jota vasten nojata. Koulutetulla terapeutilla on edellytykset auttaa sinua navigoimaan vaikeuksiesi läpi ja löytämään juuri sinulle sopivia pitkäaikaisia ratkaisuja. Terapeutin tulee luoda empaattinen ja luottamuksellinen ilmapiiri, jossa voit turvallisesti käydä läpi asioita, jotka vaivaavat sinua. Terapeutti ei ainoastaan kuule mitä sanot, vaan myös miten sanot ja mitä jätät sanomatta. Terapia ei aina ole suoraviivaisen yksinkertainen prosessi, mutta palkkio tehdystä työstä voi olla tervehdyttävä ja hyvin hyödyllinen. Olen kuullut asiakkailtani mm: ”Tämänhän pitäisi olla lakisääteistä.”, ”Tuntuu kuin olisi käynyt hierojalla! Tämä on sielun hierontaa!”, ”Miksi en ole tullut aikaisemmin!”

Terapeutti kohtaa sinut juuri sellaisena kuin olet, juuri siinä pisteessä jossa olet elämässäsi tällä hetkellä. Tulet nähdyksi ja kuulluksi ja saat hyväksyntää osaksesi juuri sellaisena kuin olet. Voit terapeutti tukenasi käydä turvallisesti läpi kokemuksia menneisyydestä, jotka vaikuttavat - emotionaalisesti, fyysisesti, psyykkisesti ja henkisesti - nykyhetkeen ja tulevaisuuteesi. Terapeutti voi auttaa sinua kasvamaan ja kehittymään ja tunnistamaan omat tunnelukkosi ja kipupisteesi, sekä hyväksymään ettei sinun elämäsi tarvitse olla täynnä tyytymättömyyttä, epämukavuutta tai kärsimystä. Sinulla(kin) on oikeus voida hyvin ja elää sinulle sopivaa elämää!

Jos olet väsynyt voimaan huonosti, eikö nyt olisi korkea aika tehdä asialle jotain? Jos esimerkiksi voit huonosti töissä tai olet työtön, olet fyysisesti sairas, kärsit stressistä, koet elämänhallinnallisia haasteita, kärsit masennuksesta, tarvitset tukea vanhempana, olet nuori aikuinen ja koet, että kukaan ei kuuntele sinua tai tarvitset tukea avioeroprosessissa, voit luottamuksellisesti kääntyä puoleeni. Pyrin auttamaan sinua vapautumaan menneisyyden kahleistasi jotta pystyisit aidommin ilmaisemaan kuka sisimmässäsi olet.

Ehkä syysi hakeutua terapeutin vastaanotolle löytyy joistakin näistä:

  • Koetko ettet ole tarpeeksi hyvä tai riittävä?
  • Vertailetko itseäsi ja/tai kehoasi muihin ja vaadit täydellisyyttä itseltäsi?
  • Sabotoikto elämääsi toistamalla samaa epätervettä kaavaa yhä uudestaan ja uudestaan?
  • Oletko masentunut, ahdistunut, uupunut, epätoivoinen, surullinen, yksinäinen,vihainen, katkera, pelokas, epävarma, eksyksissä tai irrallinen muista ja maailmasta etkä löydä omaa paikkaasi?
  • Onko sinulla työstämättömiä traumoja?
  • Elätkö läpi pahinta kriisiäsi juuri nyt esim. eron, läheisen tai oman sairastumisen takia?
  • Tunnistatko olevasi läheisriippuvainen? Tai onko kumppanisi läheisriippuvainen?
  • Etsitkö työkaluja ja tukea omaan vanhemmuuteesi?
  • Oletko kärsinyt syvästi ja tarvitset tukea ihmiseltä jolla on omakohtaisesti ymmärrystä siitä miltä se tuntuu. Henkilökohtaisesti minulla on kokemusta masennuksesta, avioerosta ja monesta muusta asiasta.
  • Haluaisitko oppia miten vaikeutesi voisivat toimia katalysaattorina kohti henkistä kasvua ja tyydyttävämpää elämää? Tri Assagioli sanoi ”Kärsimys ei ole tiellä, se on tie.” Tämän olen usein todistanut todeksi omassa elämässäni!